TEME
Forumul orei de limba si literatura romana
Lista Forumurilor Pe Tematici
TEME | Reguli | Inregistrare | Login

POZE TEME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
OnutzaGirl
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
24 - 51 ani
TEME / VARIANTE SUBIECTE TESTE NATIONALE 2007 / Varianta 81  
Autor
Mesaj Pagini: 1
catisor
Membru

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 63
Partea a II-a

Animalul meu preferat

ÃŽn urmă cu doi ani, de ziua mea, părinţii mi-au făcut o surpriză oferindu-mi ceva ce-mi doream de mult timp: un căţeluş! Din cutie se vedeau doi ochişori care licăreau ca nişte picături de rouă; mi-a sărit brusc în braţe, de parcă ar fi vrut să mă îmbrăţişeze, şi de atunci suntem nedespărţiţi.
A crescut atât de mare, încât au trecut timpurile când îl luam în braţe pentru a pleca la plimbare în parc. Acum cred că ar putea să mă ducă el în spinare, dacă nu ar rupe-o la sănătoasa când vede parcul. Abia pot să-1 mai prind din urmă cu bicicleta. Noroc că blana lui albă mă ajută să-1 văd uşor printre arborii din parc. De altfel, este foarte afectuos, plăcându-i să fie mângâiat şi alintat mereu. Este însă înţelegător cu mine şi aşteaptă cuminte sub birou până îmi termin temele.                                                                   
Deşi pare blând, îmi este foarte devotat şi, dacă simte vreun pericol, îşi arată imediat colţii. Pot să spun că este cel mai bun prieten al meu!

Modificat de catisor (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
catisor
Membru

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 63
Partea a III-a

Rezumatul:

Pe câmpiile dunărene soseşte toamna în ziua Sfântului Pantelimon. Odată cu venirea ei, dinspre Rusia îşi face apariţia vântul nu¬mit Muscalul sau Crivăţul.
Berzele zboară spre ţinuturile calde. Ple¬carea acestora e un semn clar pentru oameni că trebuie să se pregătească de iarnă.
Viaţa în timpul iernii, în câmpia Bărăga¬nului, devine din ce în ce mai aspră, ano¬timpul punând stăpânire pe zilele oamenilor.


pus acum 16 ani
   
ujocuri4
Vizitator



www.ujocuri.com

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la